nico21 napisał/a:
czy z tyłu wg przepisów moze byc tylko jedno przeciwmgielne czy noga byc dwa ( tzn po jednym na kazda strone ) ??
przynajmniej jedno - ale nie wiecej niz dwa
Witam! 2 miechy temu kupiem Octavie 1,9TDI i juz jadac z komisu na autostradzie osiagnalem max 150 km-h wiecej nie chciala pojsc. Potem wzcyztalem ze powinna isc 192 km-h! Jechalem z klima. Cos mi tu nie gra. Co wy na to?
Witam, swój pojazd mam od roku i raz mi sie udało na autostradzie z Krakowa do Katowic pojechać 19? km, przekroczyło 190 na pewno i nawet nie było z górki, tak więc mozna
Sprawdź czy z turbo doładowaniem wszystko gra. Problem może leżeć w braku doładowania, sprawdź przepływomierz ewentualnie zawór N75 . Tak czy inaczej wybierz się do dobrego speca na diagnozę...
Zaliczyłeś chociaż jazdę próbną przed kupnem....... :?:
BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
bartolini1978, Seria przy 4200 obrotow ma miec te licznikowe 205km/h zeby 5000 bylo przy 220km/h hmm, no moze i tak, ale Ty to masz wogole to auto dziwne, pali jak smok i wiecznie cos z nim nie tak :twisted:
seria 110KM kombi AHF 190km/h przebija bez problemow nie wazne czy klima czy bez, jak ma dobry dzien to minimalnie przebija 200km/h (na prostym) calkiem niezle jak na 300k km przebiegu
Witam! 2 miechy temu kupiem Octavie 1,9TDI i juz jadac z komisu na autostradzie osiagnalem max 150 km-h wiecej nie chciala pojsc. Potem wzcyztalem ze powinna isc 192 km-h! Jechalem z klima. Cos mi tu nie gra. Co wy na to?
Na sprawnej serii 203 licznikowo = ok 190 realne.
Na przepływce w osatnim stadium agonalnym 160 licznikowa
Na Virusie 217 :twisted: licznikowo i może byłoby troszkę więcej żebym miał dłuższą prostą :lol:
Jeśli wyciągnąłeś 150 max to na bank musi być coś ostro spi.....lone. AGR seryjny leci licznikowo ponad 190.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Moj szkodnik licznikowo na tarsie nr7, ekspresowce przed wisla rozpedzil sie kiedys do 208km/h(jak siedzialem meskowi na zderzaku). Z jakies 2 miesiace temu rozpedzil sie do 205km/h z wlaczona klima. Z reguly 195-200km/h to jest zawsze(nie zaleznie na jakim paliwie).
[ Dodano: Sro 30 Sie, 06 11:13 ]
Zamieszczone przez Maicroft
bartolini1978, Seria przy 4200 obrotow ma miec te licznikowe 205km/h
U mnie ma chyba z 4300obr/min przy 205km/h. Mam zdjecie na ktorym przy 200km/h ma 4250obr/min. Na kolach 16' i oponach 205/55. Moje auto wyszlo z fabryki na 195/65/r15,
wiec moze troche oszukiwac licznik ,ale na zimowkach 195/65/r15 licznik pokazuje minimalnie wiecej
Pragne poinformować szanowne koleżeństwo, że dzisiaj pozbyłęm sie problemu opisanego w głównym wątku. Padł zawór N75 oraz mieszek przy turbawce. Teraz autko tylko "gwiżdże" - moc, szybkość i sama rozkosz! Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc!
ALH przelatuje no problemo 180+ wiec myśle ze 150 to masz gdzies zgona na ktorejs czesci Moze turbo moze przepływka... VAG prawde ci powie jak cyganka .. :szeroki_usmiech
U mnie w ASZ wg licznika jakies 237-238 na autostradzie A2. Moze jeszcze daloby rade cos wiecej ale musialem hamowac..Obroty w granicach 4000..Sadze ze po dobrym wirusie bedzie 250 wg licznika
Komentarz